We zijn er klaar voor - Reisverslag uit Goes, Nederland van Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne - WaarBenJij.nu We zijn er klaar voor - Reisverslag uit Goes, Nederland van Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne - WaarBenJij.nu

We zijn er klaar voor

Door: Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne

Blijf op de hoogte en volg Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne

23 Oktober 2023 | Nederland, Goes

Zondag 22 oktober

Morgen mogen we weer! Dit keer gaan we met zijn vieren en dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat we met het complete gezin op reis waren. Dit keer gaan we ook naar een bestemming die op de bucketlist van JW en Manouk stond: IJsland. Niet mijn eerste keus, want ja, het is daar koud en ik krijg het al koud als ik thuis de koelkast open doe. Maar de foto’s die ik van IJsland heb gezien, maakten me toch wel warm.

JW en Manouk zouden met zijn tweeën ooit wen keer naar IJsland gaan, met een Jeep met daktent. Mij niet gezien! En ook niks voor Fabiënne. Haar appel valt overduidelijk niet ver van mijn boom.

Maar als die daktent opeens een hotel wordt én de geplande vakantie precies in mijn herfstvakantie valt, denk ik stiekem dat ze dit met 100% opzet hebben bedacht om mij mee te krijgen. En ook Fabiënne leek het leuk.Maar zij is vast omgekocht door haar zus.

En nu is het bijna zo ver: de koffers staan klaar, we’re gonna create new story’s!

Ik heb er zin in, dikke truien zijn ingepakt, evenals mijn nieuwe waterdichte gevoerde wandelbroek, mijn nieuwe regenjas, muts, handschoenen en mijn warme sjaal (het is tenslotte IJsland).

Oh ja, het grootste verschil met de andere reizen is, naast de veel lagere temperatuur, dat niet ik, maar Jan Willem en Manouk de route hebben uitgestippeld. Dat wil zeggen dat Manouk vanavond een hele presentatie heeft laten zien waar we per dag echt moeten stoppen en wat we echt moeten zien, terwijl JW vanmiddag na mijn vraag of de route al bekend is, het opeens heel druk kreeg met zijn kaart van IJsland. Oftewel: last minute de route uitstippelen. Gelukkig maar dat ik heel slecht ben in het loslaten en reisplannen aan een ander over te laten, want de route die hij had bedacht kan niet eens. Het is winter en sommige wegen zijn niet meer open in IJsland.

Maar samen gaan we er zeker komen: JW met zijn kaart, Manouk met haar ‘hotspots’ en ik met mijn telefoon vol apps voor Noorderlichtvoorspellingen, voor websites met de condities van de wegen en met een hoop groepen die ik volg voor leuke tips.

En Fabiënne? Zij is de enige die écht kan loslaten en gaat gewoon zien waar wij haar naartoe meenemen. Zelfs haar koffer was als eerste ingepakt, zonder dat die vol zit.

Tot in IJsland!

• 23 Oktober 2023 - 07:42

Nyske:

Veel plezier!

• 23 Oktober 2023 - 08:40

Ineke:

Heel veel plezier, en ik geniet wel weer mee van jou leuke, mooie verhalen en foto's. X

• 23 Oktober 2023 - 16:59

Franny:

Heel veel plezier! Wordt een hele gave vakantie!