Een wereldreis in 1 dag - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne - WaarBenJij.nu Een wereldreis in 1 dag - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne - WaarBenJij.nu

Een wereldreis in 1 dag

Door: Agathe

Blijf op de hoogte en volg Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne

08 Augustus 2022 | Verenigde Staten, Las Vegas

Dag 12: Zondag 7 augustus

Afgelopen nacht werd ik een keer wakker, keek uit het raam en zag een prachtige sterrenhemel. En wat een rust. Dat is een voordeel van een nachtje slapen in the middle of knowhere. Het is pikkedonker en muisstil. Daarna heb ik me weer lekker omgedraaid met het dekbed tot onder mijn kin. Want op deze hoogte koelt het ‘s nachts behoorlijk af. ‘s Morgens rond 7:15 werden we wakker en hebben we op het gemakje ontbeten. Wat een uitzicht hadden we! Veel wildlife was er helaas niet te ontdekken, hoewel Jan Willem gisteren een ondefinieerbaar dier zag. In de grootte van een hond. We moeten nog een keer opzoeken welke dieren hier leven. Misschien was het wel een bergleeuw. Of een coyote.

Na ons ontbijt zijn we via de bergroute richting Las Vegas gereden. Hier in Amerika hebben ze nog niet gehoord van haarspeldbochten. Het lijkt erop de de bergwegen gewoon recht omhoog of omlaag zijn getrokken, dus het wasweer flink aanpoten voor onze camper om steil en recht naar boven op 2530 meter te komen. Onderweg kwamen we bij een uitzichtpunt waar we een stukje hebben gewandeld. Vanuit dit hoge punt in de bergen zag je de woestijn en de bergen aan de overkant liggen. Wat een uitzicht! Waar de bossen de woestijn raken. Het gebied waar we zaten, de Spring Mountains, is vrij onbekend bij de Europese toeristen, maar ik ben blij dat we van de gebaande paden zijn afgeweken en hier terecht zijn gekomen.

Na ongeveer een uur rijden arriveerden we in Las Vegas. De stad waar je je in 1 dag in Egypte, Venetië, Hollywood, Parijs, Rome en New York waant. Het is zondag en het was gelukkig niet druk op de wirwar van snelwegen in deze grote stad. Al snel vonden we onze ‘camping’ voor komende nacht. We arriveerden er al om 10:30, maar dat was gelukkig geen probleem. We mochten er gelijk op. Dat is het voordeel van niet reserveren en je van de domme houden dat je niet weet dat je pas om 14:00 in mag checken. Er was plek zat, dat is weleens anders, heb ik uit verhalen begrepen.

Ik zal onze camping omschrijven en dat kan zelfs ik heel kort: een groot geasfalteerd parkeerterrein. Meer dan dat is het niet. Dat wisten we al vooraf en onze keuze voor deze ‘camping’ kwam door de ligging. RV park Circus Circus, bij het hotel Circus Circus, ligt aan de wereldberoemde Strip. Je loopt het terrein af en je staat op de Strip. Omdat we er al zo vroeg waren, zijn we direct gaan lopen. Watis Las Vegas een grote kermisattractie! Wat een hectiek, zoveel gokkasten bij elkaar heb ik nog nooit gezien en het ene hotel troeft het andere af. In hotel Circus Circus, waar het RV park bij hoort, zijn circusshows te zien. We zagen naast een gigantische hoeveelheid gokautomaten, een knap staaltje trapezewerk. In ieder hotel op de Strip staan zoveel gokautomaten, dat ieder hotel een eigen casino heeft. Gokautomaten, waar vooral veel vrouwen aan zitten. Met of zonder sigaret. Dat kan gewoon nog in Las Vegas, binnen roken. We zijn in diverse hotels geweest, met ieder zijn eigen bijzonderheden.

Het hotel Mirage heeft een tropische tuin aangelegd, zowel buiten als binnen. En nog iets verder binnen hebben ze een zwemparadijs, een kleine dierentuin en een groot aquarium aangelegd,waar je tegen betaling van $25 per persoon in kunt.

Elk hotel is trouwens enorm groot, heeft een heel casino en een winkelcentrum. Alsje er logeert, kun je wel even op zoek zijn naar je hotelkamer. Verdwalen gaat er heel gemakkelijk.

Het Caesar hotel vond ik het meest indrukwekkend. Hier waan je je in Rome. Fonteinen, grote Romeinse beelden, muur- en plafondschilderingen en zelfs een mini versie van de binnenstad van Rome vond je ín dit hotel. Een gezellig Romeins centrum met een iets schemerige ‘hemel’, waardoor je je in de avond in Rome waant. Ik kan je wel vertellen dat het heel raar is; je weet dat het overdag is en dat je niet echt in Rome bent, maar je ogen en gevoel vertellen je heel iets anders. De straten, gebouwen, de sfeer… alles is nagemaakt alsof je er echt loopt. Je hersenen worden gewoon gefopt.

Bij het Bellagio zagen we nog mooie fonteinshows op muziek. We zijn vanmiddag ook nog in Venetië, Hollywood en Parijs geweest.

Iedere stad heeft een eigen hotel met accenten uit die stad.

Er is een hotel met 2 grote oude piratenschepen voor de deur (in het water), bij het Venetian hotel kun je je in een gondel laten rondvaren en weet ik veel wat voor gekkigheid hier nog meer kan. We eindigden bij Planet Hollywood en besloten niet meer verder te lopen. Met een busticket voor 24 uur reden we een paar kilometer terug naar Circus Circus. Het was inmiddels 41 graden buiten. De hitte viel ons erg mee, want je bent hier niet lang buiten. Je loopt van hotel naar hotel, waar het aangenaam koel is.

Eenmaal terug bij de camper, die door de airco lekker koel was, zijn we nog even naar het zwembad geweest. We hadden geluk, omdat het eenvoudige zwembad voor het RV park dicht is, mochten we gratis gebruik maken van het waterpark. Maar dat was toch niet zo ons ding. Het was er druk, veel mensen wilden afkoelen. Het water was een beetje lauw en troebel, we zijn er maar snel uit gegaan. De verfrissende douche voelde wat schoner aan. Daarna zijn we onze camper in gegaan, even lekker zitten en bijkomen van alle indrukken. En ons klaarmaken voor de volgende dosis indrukken. Wat Las Vegas in de avond schijnt een grote neonshow te zijn. Dit keer pakten we direct de bus, helemaal naar de andere kant van de Strip: bij het Luxor hotel.Las Vegas by night is een grote knipperende, hectische ervaring met een overdosis aan prikkels.

Bij het Luxor (Egypte) gingen we de piramide in, zagen we Karnak in het klein en de Sfinx voor de piramide liggen. Alles tot in het kleinste detail nagebouwd. Omdat we ooit in Luxor zijn geweest, herkenden we wel wat Egyptische dingen.

Bij hotel New York New York staat het Vrijheidsbeeld en kun je voor $23 een rondje met de achtbaan, die zowel binnen als buiten rijdt. Aangezien ik in zo’n achtbaan met mijn ogen dicht zit te gillen, zou ik helemaal niks aan zo’n ritje hebben.Dus die sloegen we over.

Bij Parijs was de Eiffeltoren mooi verlicht en overal waren lampjes, neon, knipperende billboards, verlichte gebouwen, een hoop verkeer en nog meer mensen in alle soorten, maten, kleuren en kledingstukken. En soms zonder kledingstukken. Je kunt hier in een string of mini-bikini over straat lopen en daarbij maakt je postuur niet veel uit. Deze zeer schaars geklede vrouwen gingen overigens wel naar een club waar vandaag een soort beachfestival was. In Nederland zou je toch wel iets meer kleding aan hebben als je ergens heen gaat.

Vanavond hebben we nogmaals de fonteinenshow bij het Bellagio gezien en daarna vonden we het wel goed zo. We hebben de hele Strip gezien, de meeste hotels van binnen en van buiten. Tijd om met de bus terug naar de camper te gaan en te ontprikkelen. Hoewel… met de herrie van de airco die ook vannacht aan zal staan (het kwik komt niet onder de 30 graden) zal dat vast lastig worden…

En wat vonden we van Las Vegas? Het is leuk om de Strip te hebben ervaren, je komt ogen en oren tekort. Zoveel gokken, neon en nep bij elkaar zie je nergens. Hoewel er buiten de Strip nog genoeg te zien valt, vinden we een dag Las Vegas wel genoeg.Morgen zoeken we de rust weer op.

• 08 Augustus 2022 - 19:53

Annemiek :

Wat heb je ontzettend veel gemaakt in 1 dag! Wij hebben in 2003 ook met onze camper bij Circus Circus gestaan. Toen was het zwembad wel open. De laatste keer hebben we in het Flamingo hotel geslapen. Wat word je daar toch gauw moe hè; warmte, lawaai, neonverlichting etc. Jammer dat jullie niet naar het oude Las Vegas (de oude strip met de bekende cowboy) geweest zijn. Was ook erg leuk daar.
    Geniet nu maar weer van de prachtige natuur.