Op zoek naar (een) meer - Reisverslag uit Mammoth Lakes, Verenigde Staten van Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne - WaarBenJij.nu Op zoek naar (een) meer - Reisverslag uit Mammoth Lakes, Verenigde Staten van Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne - WaarBenJij.nu

Op zoek naar (een) meer

Door: Agathe

Blijf op de hoogte en volg Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne

02 Augustus 2022 | Verenigde Staten, Mammoth Lakes

Dag 7: dinsdag 2 augustus

Onze eerste nacht met tropische temperaturen zit erop. Ik geloof niet dat het kwik onder de 30 graden daalde in de camper. We hadden de airco kunnen laten draaien, maar die maakt zoveel herrie dat je misschien wel zou kunnen slapen van de temperatuur, maar niet van het lawaai. Dus dan maar een hete nacht.

We werden rond 7 uur wakker. De buren om 7:30, aan hun muziek te horen. Ze hebben net als wij 2 speakers aan de buitenkant van hun camper. Alleen zitten ze zelf lekker binnen en dan moet die countrymuziek hard, anders hoor je hem binnen niet. We vonden het wel grappig, maar zijn ook blij dat we er niet 2 weken naast staan. Wij hebben trouwens nog geen idee hoe onze buitenspeakers werken. Dus als iemand tips heeft, laat het maar weten!

Verder zijn we intussen al aardig op de hoogte van technische snufjes in onze camper. Zo zit er een draadloze oplader voor je telefoon in het aanrechtblad verwerkt, is ze tv net zo groot als bij ons thuis, zitten er zowat óveral usb- uitgangen, hebben we een ‘prachtige’ ledverlichtingstrip over de volle breedte van de camper (@Carolien: Kerst, er is geen ontkomen aan![e-1f609]), hebben we een magnetron/oven (de pizza is al gekocht) en is ons gasfornuis voorzien van leuke blauwe lampjes. Oh ja, en de koelkast en vriezer zijn groooooot!

Vanmorgen vroeg aten we een licht ontbijt, onze magen staan immers in de vakantiemodus en dan is half 8 ontbijten best vroeg. Met zo’n camper kun je ook ergens onderweg naar Mammoth Lakes stoppen voor een wat stevigere maaltijd.

We reden over een prachtige bergweg met in het begin veel ranches. Wat ons opviel, is dat we maar weinig Europese toeristen tegenkomen. Wel af en toe wat Amerikanen met hun caravan, maar verder is het hier totaal niet druk. Dat zalbinnenkort op andere plekken waar we heen gaan vast een heel ander verhaal worden. We waren van plan te stoppen bij een meer; Owens Lake, maar dit blijkt al een lange tijd terug te zijn drooggevallen. Dus dan maar door, die stop zou later wel komen. Uiteindelijk kwamen we bij een ander klein meertje, Diaz Lake, waar wel water in zat en waar het ook nog eens erg mooi was. Een prima plek voor een vroege lunch met gebakken eieren met spek en ui. Het was er warm, maar niet heet. 33 graden, maar het voelde minder warm aan. Het was een plek waar het op andere momenten vast een stuk drukker is, aan het aantal parkeerplaatsen en picknicktafels te zien. Wij stonden er nu als enigen.

We reden daarna een flink stuk door een vallei. Rechts de White Mountains, die hun naam geen eer aandoen, want ze zijn in deze tijd van het jaar niet wit te noemen. En links lag de Sierra Nevada, met hier en daar nog een hoopje sneeuw.

We reden door het dorpje Lone Pine, dat er best gezellig uitzag met gebouwtjes uit oude western films en in Bishop stopten we om er wat rond te lopen. Daar zijn we ook een supermarkt geweest, want onze koelkast is nog helemaal niet zo vol en de komende dagen hebben we daar geen tijd voor en we misten nog enkele boodschappen. Ik wilde graag een klantenkaart aanvragen, want ik ben toch een Zeeuw. Dat kon, daarvoor hoefde ik alleen maar een telefoonnummer voor in te toetsen bij het afrekenen. Verder niks. Nu wist ik al dat dit niet werkt met een Nederlands nummer, maar het nummer van het Hilton Hotel in Del Mar bleek uitstekend te werken voor 10% korting. Eigenlijk raar, maar wel handig. Gewoon een telefoonnummer intoetsen en voilà! Die korting hebben we bij wijze van spreken gelijk in onze dorstige camper gestopt. Daar moeten we vooral vriendjes mee blijven.

We staan inmiddels op de camping bij Mammoth Lakes. Nou ja, camping… Het enige wat we hier hebben is een prachtige plek in de natuur, een picknicktafel, bbq en een berenkast. Wat???? Een berenkast? Ja, er lopen hier beren in het gebied rond en die wil je niet in je tent. Ik ben daarom extra blij dat wij in de camper slapen. De etenswaren die open verpakkingen hebben, stop ik ver weg in de koelkast, anders zouden die beren nog een raam open kunnen breken. Stiekem hoop ik dat er nog een keer een beer in de buurt komt. Maar dan wel graag als wij veilig in de camper zitten en als ik mijn camera in mijn hand heb. We wachten het af of ze tevoorschijn komen…

• 03 Augustus 2022 - 07:35

Roberto :

Vraag even aan de buren hoe die speakers buiten werken. Waarschijnlijk weten ze het ook niet een beseffen ze niet dat die dingen buiten ook aan staan terwijl ze binnen zitten.

• 03 Augustus 2022 - 07:49

Cynthia:

Ik Google tussendoor even de plaatsen waar jullie allemaal langskomen. Ziet er allemaal wel erg mooi uit hoor!

• 03 Augustus 2022 - 08:11

Carolien :

Alweer een kerstmomentje tijdens je vakantie

• 03 Augustus 2022 - 08:20

Annemiek :

Heerlijk om jullie avonturen mee te mogen beleven.
    Naast beren zijn er in die omgeving ook veel stinkdieren. Maak die maar niet kwaad anders………

• 03 Augustus 2022 - 08:45

Patrick Simpelaar:

Mooie avonturen, geniet er van!

• 03 Augustus 2022 - 08:59

Cala Van Oosten :

Heerlijk op avontuur, ben benieuwd wat er allemaal op jullie pad komt….hopelijk niet te veel beren ;)!!!!

• 03 Augustus 2022 - 19:40

Els Weijmans:

Het is weer genieten van jullie reisverslagen.