87, 89, 91 en BINGO voor een volle tank
Door: Agathe
Blijf op de hoogte en volg Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne
05 Januari 2022 | Verenigde Staten, San Diego
Vandaag een kort verhaal, dus je bent zo klaar met lezen. Natuurlijk hebben wel wat gedaan deze dag, maar wat minder spectaculaire dingen. We hebben tenslotte vakantie. Vanmorgen hebben we uitgeslapen! Ons luchtalarmpje onder ons was stil om 5 uur. En om 6 uur. Om 7 uur nog geen geluid en zelfs om 8 uur was het nog muisstil. Misschien hebben we er doorheen geslapen, maar dat kan ik me niet voorstellen. Het kan ook zijn dat zijn ouders het na 1 nacht onder ons hebben opgegeven, omdat ze 5 uur ook best aan de vroege kant vonden. We hebben dus lekker lang geslapen en daarna niks gedaan tot we naar Manouk gingen. Zij had wel wat mentale steun nodig na haar debuut als bloeddonor. Na 3x geprikt te zijn door iemand die ook haar debuut had, een naald die verkeerd zat, daardoor een dikke en zere arm en met een ijspack op haar arm de afterparty van dit debuut mogen vieren, ben ik benieuwd of dit niet alleen de eerste, maar ook laatste keer als bloeddonor was.
We haalden Manouk-met-de-zere arm op nadat we hadden getankt en gingen naar Seaport Village in San Diego, waar ook het grote USS Midway vliegdekschip, dat tegenwoordig een museum is, ligt. Oh ja, het tanken in Amerika is ook nog een aparte tak van sport. Wel Jan Willem zijn tak. Tanken, wil je dat doen met een debet- of creditcard? Huh? Wij kennen alleen de term creditcard. Wil je 87, 89, 91 in je tank? Oeps, wij hebben 95, 98, E10 of diesel, wat is hier normaal???? De tankdop is ook al weg, maar daar hoort blijkbaar zo. Maar goed, dus eerst creditcard erin, dan je pin, of zipcode (postcode), wat lekker verwarrend is. Hoezo postcode??? Als alles tot nu toe duidelijk is, moet je het pistool in de tankdop plaatsen en goed -en dan bedoel ik écht goed, anders komt er geen druppel uit- aanduwen en dan keuze maken voor de juiste benzine. Deze kost overigens 4,80 dollar per gallon. Zo duur is de benzine nog nooit geweest, volgens Manouk. Een gallon is 3,79 liter, een dollar 0,88 euro, dus als je even rekent, dan kost een liter benzine 1,19 euro. Nou, doe mij maar een paar gallon in de koffer voor thuis. De grote Amerikaanse auto’s verdwijnen dan ook langzaam uit het straatbeeld en worden vervangen door meer ‘Europese’ modellen en natuurlijk de Tesla’s. Want ja, de benzine is best duur…
Eenmaal aangekomen bij Seaport Village liepen we er wat rond, maar we zijn niet in/op de USS Midway (vliegdekschip) geweest. De buurt was al leuk genoeg om er tijd door te brengen. We deden alles rustig aan, hadden alle tijd en het weer was prima (korte broek en shirt). Na het bezoek aan de Seaport Village reden we door naar Coronado Island, dat ook een -wat luxer- deel van San Diego is. We kochten wat te drinken en een koek en namen die mee naar het strand van Coronado Island. Een prima plek om een poosje te zitten, te drinken en snoepen. We hebben de zonsondergang niet meer afgewacht, want rond 4 uur werd het toch wat frisser en we hadden geen jassen bij ons.
Op de terugweg hebben we nog een ervaring opgedaan die je volgens Manouk echt een keer moet doen als je in Californië bent: door de drive-thru bij de Inn-N-Out. Dit is gewoon een fastfoodrestaurant, zoals de Mac Donalds, maar dan lekkerder en goedkoper. Je staat er zelfs voor in de file! Toen Jan Willem opperde om maar gewoon naar de Mac Donalds te rijden, want daar stond geen file, was dat natuurlijk een foute opmerking. Dan heb je de burger van de Inn-N-Out nog niet geproefd. Gelukkig was hij inderdaad erg lekker, en de ‘animal’ friet (met kaas en ui) was ook prima.
We brachten Manouk naar huis en reden door naar ons ‘huis’ om daar nog wat te chillen. Dat klinkt toch ook best Amerikaans, toch????