San Francisco, dag 1 - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne - WaarBenJij.nu San Francisco, dag 1 - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne - WaarBenJij.nu

San Francisco, dag 1

Door: Agathe

Blijf op de hoogte en volg Jan Willem, Agathe, Manouk en Fabiënne

28 December 2021 | Verenigde Staten, San Francisco

27 dec:
Hoe ranzig de motelkamer is, hoe lekker de bedden liggen. We hebben alledrie heerlijk geslapen. Wel lijkt het verkeer hier de hele nacht door te rijden. Niet zo gek, we zitten aan de Lombardstreet; een drukke verkeersader en dicht bij highlights.

Na een geïmproviseerd ontbijt met sap en cinnamonrolls gingen we al op tijd de deur uit. We logeren op loopafstand van de Pier 39, de Fisherman’s Wharf, the Unionstreet en het bekendste stukje van de Lombardstreet. Op naar het eind van de straat met het bekende haarspeldbochtstraatje. Hoewel het maandagochtend is, is er weinig verkeer op straat. Toen we vertrokken was het nog zwaar bewolkt, maar al snel kwam de zon door, waardoor het al snel een paar graden warmer werd.
Na de ‘haarspeldbochtenstraat’ gingen we op weg naar de haven met veel beroemde plekken en uitzicht op Alcatraz, The Golden Gate Bridge en meer. Bij de zeeleeuwen bij Fisherman’s Wharf zijn we maar kort geweest, omdat het daar met de gure wind op Siberische temperaturen leek. Toch blijft het bijzonder, om die zeeleeuwen in het wild te zien. Deze waren trouwens een stuk groter dan die bij San Diego. Hier zaten geen jongen bij en waren er veel mannetjes.

Na een hoop te hebben gezien en een lunch van de Mac Donalds op een bankje met uitzicht op Alcatraz, gingen we met de hop-on-hop-off-bus. Even lekker zitten en toch veel kunnen zien. We nestelden ons op de voorste bankjes, bovenin, dus lekker buiten. We hadden poncho’s meegenomen, maar dat bleek gelukkig voor niets. We hebben alleen ‘Hop-on’ gedaan, we waren daar al zeker 2 uur mee zoet. San Diego is een mooie en grote stad waar zoveel te zien valt. We hadden geluk met het weer. Op hier en daar wat motregen, hadden we vooral zon, was het helder weer en was de Golden Bridge goed te zien. Iets wat vaak ook heel anders kan zijn, heb ik me laten vertellen.

Na de toer waren we behoorlijk verkleumd, dus bij een leuk eettentje hebben we wat warms gedronken en direct ook maar wat gegeten. Daarna zijn we naar ons motel gelopen, waardoor onze voeten weer ontdooiden en we bij de verwarming weer opwarmden.
Morgen dag 2 in San Francisco.

Oh ja, Freddy: voor jou staan er nu ook foto’s bin het vorige verslag

• 28 December 2021 - 19:05

Jacqueline:

Heel fijn om bij Manouk te zijn, veel plezier samen met wat jullie nog allemaal gaan zien..XXX

• 29 December 2021 - 17:12

Franny:

Super leuk om de verhalen over jullie vakantie te lezen! San Francisco lijkt me echt heel mooi! Heel veel plezier nog samen met Manouk!!

• 31 December 2021 - 07:27

Cynthia:

Een keer een 2 daagse bus tour gedaan met mijn neef door NY.. Ik was verbaasd op echt iedere hoek van de straat een MAC te zien. Gezien jullie vele bezoekjes aan de Mac heb ik zo`n vermoeden dat het in SF niet veel anders is. ;-)

Maar goed dat jullie een lekkere dikke winterjas bij hebben. Blijkbaar toch wel nodig. Maar gelukkig droog gehouden en veel kunnen zien. Hier is het weer te zacht voor de tijd van het jaar. Kan tot 15 graden worden deze week. Een warme oudjaarsnacht.

Tja, hoe doen we dat nu dit jaar? Als we om 12 uur bellen is het bij jullie nog geen 1 januari. Best gek hoor.

• 31 December 2021 - 19:57

Roberto:

Hey globetrottertjes,

Wat een leuke verhaaltjes weer. Ik wist niet dat jullie iets met treinen hebben. Ik heb dat met vliegtuigen. Ik haal deze altijd maar net. Wat ik ook probeer ik heb zelden tijd over.
    Heerlijk zo'n hostel. Gewoon denken dat het mee valt totdat het echt niet meer lukt van de jeuk op je been en je ziet dat er allemaal beestjes uit het bed gekropen komen. (India) Tof om te zien dat jullie je goed aan het vermaken zijn en het samen gezellig hebben. Mooi foto's ook. Volgden keer iets langer naar de VS?

Have fun!